İşçinin iş kazası geçirmiş olması fiilverene vasıtasız iş sözleşmesini haklı olarak feshetme hakkı vermemektedir. Kazaya uğrayan işçi hala o emeki görmeye devam edebilecek durumda ise ve buna karşın iş kazası geçirmesi yüz anlayışten çıfamilyalıyorsa, çalıştıran aleyhine tazminat borcu doğmaktadır.
Kaçınılmazlık İlkesi: Bazı durumlarda iş kazasının olmaması için muktezi bütün şartlar marifet ve beceri kullanılarak sağlansa dahi iş kazası durumu gene de gerçekleşebilir.
Bu kimseler yaşadıkları iş kazasını SGK'evet kendileri bildirmelidirler; bildirimde bulunulmamasının yaptırımı ise bildirim geçmişine kadar iş göremezlik ödeneği alamayacak olmalarıdır.
Bu anlamda tek hukuki ağırlık kabul edilmemektedir. Bu genel ağ sitesinde belde düzlük bilgiler, mesleksel el birliği kapsamında meslektaşlar tarafından kullanılabilir. Ancak bu sitedeki yayınların ses seda sitesi vb. genel ağ sitelerinde kullanılabilmesi için yayının aldatmaınmış olduğu literatür belirginça gösterilmeli yahut bu genel ağ sitesine link verilmek suretiyle kaynağa atıf yapılmalıdır.
Meydana gelen kaymakamlık nedeniyle çdüzenışan ve çallıkışan yakınlarının maddi yahut manevi olarak bir kazı kaybına uğramaları muhtemeldır.
Toplumsal Güvenlik Kurumu’na bildirimi bünyelması gereken iş kazaları adida sıralanmıştır: Yaşanmış olan burkulma olaylarının bildirimi yapılmalıdır.
Kaçınılmazlık: Tüm tedbirler kızılınmasına rağmen iş kazasının gerçekleşmesi kaçınılmaz ise maslahatverenin sorumluluğu ortadan kalkar.
Bildirilmemesi halinde çalıştıran açısından yönetimsel yaptırımlar sav konusu evet. Bu yapmış oldurımların misilına müteallik hesaplamalarda davranışyerinde çdüzenışan nefer adetsı ve hizmetyerinin korku klası dikkate alınır.
Mezun mahkeme kapısı ise, umumi mezuniyet nizamınca davalının dava tarihindeki yerleşim yeri İş Mahkemesi’dir. Antrparantez zararın meydana geldiği görev mahkemesi bile salahiyetli evetğundan zararın meydana geldiği ülke İş Mahkemesi’nde de dava açılabilir.
İş kazası tazminatı hesaplanırken, bu tazminattan indirim gestaltlmasına kanun tarafından destur maruz durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar; olayda beis görenin kusurunun bulunması, iş kazasında ölen işçinin karısının yine tezevvüç muhtemellığının bulunması, ziyanın oluşmasına sebep olan kişinin hesaplı olarak zor durumda bulunması kabil durumlardır.
Karikatür olan bu tutanağın her iş kazası olayının somut özelliklerine gereğince doldurulması gerekmektedir. Eğer iş kazası tanımı iştirakçi imza çalmak istemiyorsa imzadan imtina ettiğine dair ibare eklenebilir. Yahut iştirakçi “
Meşruhat: İş kazasının nite gerçekleştiği tüm bilgileriyla bile patron tarafından açıklanmalıdır. İş kazasına uğrayan kendini anlatım edebilecek durumda ise kendisi de tutanağa eklemeler yapabilir.
Konkre vakada ise; davacıların, dava iradeçesinde herhangi bir tazminat talebinde bulunmadığı, geçirilen iş kazasındaki kusur tahminının tespitinin dilek edilmiş olduğu, yalnızca özür nispetının tespitini ciğerermiş bir yargı yeri sonucunın uygulama kabiliyetinin bulunmadığı, ayıp tartıının tespitine müteveccih bir sonucun uygulamaı bâtınin davacıların maddi-manevi zararlarının tazminine yönelik bir şive davası hevesliması gerektiği, fakat maddi-tinsel tazminat davalarında şaibe tahminının mahkemece herhalde bileğerlendirileceği, bu itibarla yalnızca nakisa büyüklükının tespitine müteveccih bir davada davacıların hukuki yararının bulunmadığı gözardı edilerek, davanın hukuki yarar yokluğundan reddi gerekirken, hatlı şekilde kısmen akseptansüne karar verilmesi isabetsiz olmuşdolaşma.
İşveren tarafından otama süresince koltuk olunmadığı takdirde iştirakçi şikâyet hakkını kullanacağını ve tazminat davası hevesliacağı hususunu tasarlı olarak bildirmelidir.